Beter én gelukkiger plannen


De laatste jaren ben ik steeds meer bezig met plannen, leuke agenda's zoeken, kleurcodering in verschillende notitieboekjes gebruiken,… You know what I mean. Op zoek gaan naar de leukste, schattigste en vrolijkste notitieboekjes of agenda's is dan ook één van mijn guilty pleasures. Een tijdje geleden belandde ik op de website van The Happiness Planner. Jep, ik was helemaal verkocht. 


The Happiness Planner, bedacht door een blogster, helpt je om positiever te zijn en meer stil te staan bij alles in het leven. Ik bestelde de roze 100-days Happiness Planner, maar je kan deze ook in het blauw of zwart bestellen. Het is eigenlijk een soort van interactieve planner, die meer doet dan enkel je afspraakjes bijhouden. Het doet je vooral nadenken over hoe je je voelt en wat je moet doen om je beter te voelen of hoe je je doelen kan bereiken.


In het begin van het boek word je gevraagd na te denken over verschillende dingen en op te schrijven...
wat je blij maakt,
wat je verdrietig maakt,
wat je sterktes en zwaktes zijn,
waar je dankbaar voor bent in het leven,
wat je graag zou willen veranderen of verbeteren,
wie je graag meer zou willen zien,
wat je reeds bereikt hebt,
wat je dromen zijn en
u wat je het komende jaar wil bereiken.
Daarnaast geven ze 10 tips voor een positief leven. Aan het begin van elke week moet je aanduiden hoe je je voelt en opschrijven wat je doelen zijn voor die week. Daarna is het de bedoeling dat je elke dag uitgebreid nadenkt over wat je die dag gaat doen en dat je nadien ook reflecteert over hoe de dag geweest is. Elke dag schrijf je inspirerende gedachten, sportieve oefeningen, behaalde doelen, taken, ideeën, notities,… enzovoort op. Daarnaast word je ook gevraagd wat het positieve was aan die dag en wat je hoopt voor morgen.


The Happiness Planner is kort gezegd een échte feel good-planner die je doet stilstaan bij het leven. Ben ik gelukkig of niet? En wat kan ik daaraan doen om me beter te voelen? Dit zijn de vragen die je je dagelijks afvraagt bij deze planner. Het vraagt elke dag iets meer tijd om in te vullen dan een gewone agenda, maar het is zeker de moeite als je je meer bewust wilt worden van de doelen die je wilt bereiken, geloof me!


Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies


CONVERSATION

6 reacties:

 1. Ik lees hier nu steeds meer over en vind het zo een prachtig boekje!
  Alleen al fotogeniek hihi, ik wil 'm ook!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hé, het ziet er gewoon al zo schattig uit :D Is ook erg leuk om in te vullen!

   Delete
 2. Lijkt me heel handig en hij ziet er natuurlijk ook erg goed uit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, fotogeniek is hij inderdaad ook wel :-)

   Delete
 3. Wat een superleuke planner! Het is eens iets anders dan de gewoonlijke boekjes en schriftjes!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vind ik ook! Echt een handige planner!

   Delete

Double tap