Gedaan met dat eeuwige uitstellen!

Zoals sommigen onder jullie nog wel zullen weten, heb ik de voorbije zomer twee maanden stage gelopen op de redactie van Flair. Een hele beleving en veel ervaring heb ik daar opgedaan. Naast schrijven voor het magazine, mocht ik ook enkele artikeltjes typen voor de website. Vandaag post ik één van mijn webartikeltjes die nog steeds online staan. Enjoy!Sporten, studeren, poetsen… Sommige dingen doe je nu eenmaal niet met volle goesting. Het resultaat? Wekenlang stel je die belangrijke raak of die eerste spinningles uit. En toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn! Met deze tips jaag je je motivatie zo de hoogte in.

Ochtendstond heeft goud in de mond

Eerlijk? Wij horen het zelf ook niet graag, maar hoe vroeger je opstaat, hoe beter voor je concentratie. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat je in de vroege uurtjes veel productiever bent. Skip vanavond die aflevering van Orange is the New Black en kruip op tijd onder de wol. Extra plus: ook je lief zal blij zijn met wat extra quality time in bed!

Opgeruimd staat netjes

Zorg ervoor dat je werkomgeving geen slagveld lijkt waarop net een paar bommetjes gedropt zijn. Hoe meer overbodige spullen - ja, ook post-its en lege koffietassen - je ziet liggen, hoe groter de kans dat je afgeleid wordt. Ook al lijkt opruimen op het eerste zicht tijdverspilling, het komt je productiviteit echt ten goede.

Focus, focus, focus

Hoe interessant het ook kan zijn om nog even door Instagram of Facebook te scrollen, don't! Als je 'snel' even online kijkt wie er nu wel leuke of spannende dingen aan het doen is, is je aandacht weer moeilijk terug te vinden. Leg alle mogelijke afleiders zo ver mogelijk weg en dwing jezelf op één taak te focussen.

Planning is key

Als je zoveel te doen hebt dat je niet weet waar te beginnen, is een planning dé redding. Noteer alles wat je nog moet doen - ja, ook de taakjes waar je écht tegenop kijkt - en probeer in te schatten hoelang je nodig hebt om iets af te werken. Tip? Maak er een kleurrijk todolijstje van. Wedden dat het je zal motiveren als je een taakje kan afvinken?

Treat yourself

Om je motivatie nog een extra boost te geven, kan je (op voorhand!) voor jezelf vastleggen wanneer je een beloning verdient. Een aflevering van je favoriete serie na een hele dag poetsen, een chocoladereep na de presentatie tijdens die vreselijk stresserende meeting of een heerlijk bad mét bruisbal na je eerste rondje van 5 kilometer… Kinderachtig? Zeker niet! Het is toch logisch dat je meer gemotiveerd bent als je weet dat er iets leuks volgt?

Hier kan je het artikel op de Flair website bekijken.

Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies


CONVERSATION

2 reacties:

  1. Leuk artikel en zo leuk dat je stage mocht doen bij Flair :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, was zeker een leuke stage :-) Dankjewel Bianca!

      Delete

Double tap