Is de blogwereld aan het veranderen?

Geen idee of het echt zo is of dat ik het mij maar inbeeld. Is er nu echt iets aan het veranderen of beeld ik mij dat maar in? Het gevoel van verandering in de blogwereld vind ik wel eens een artikeltje waard. Dit gevoel heb ik al langer, maar nu pas begin ik het echt te merken als ik rondkijk op andere blogs.


Al 2,5 jaar ben ik zelf reeds aan het bloggen… Wat gaat de tijd snel! Het voelt aan alsof ik nog maar enkele maanden bezig ben. In die tijd heb ik ook al redelijk wat ups en downs gekend. Soms stond er elke dag een nieuw artikel klaar, soms kwam er dan weer een tijdje geen artikel online te staan. Als blogger heb ik gemerkt dat het niet altijd gemakkelijk is om het bloggen te combineren met werk of school. Vooral tijdens examenperiodes kwam mijn blog even op de tweede plaats te staan en ging school enkele weken voor. Ondanks de ups en downs wil ik toch wel heel graag blijven bloggen, ook wanneer ik binnenkort een fulltime baan zal hebben. Alleszins, dat zal ik toch probéren vol te houden.

Maar goed, over naar de veranderingen die ik zie gebeuren in de blogwereld. Is het even een algemeen blogdipje? Of is er echt een verschuiving in de blogwereld? Lezen mensen geen artikels meer? Of hebben ze er op deze moment even geen tijd meer voor? Geen idee. Blogs die twee jaar geleden nog succesvol waren, bestaan opeens niet meer. Blogs die toen nog dagelijks een artikel postten, posten nu al enkele weken geen nieuw artikel meer. Ook bij mezelf zie ik een verandering gebeuren. In 2007 ontdekte ik Youtube en sindsdien kijk ik zelfs meer Youtube dan televisie. Een tijdje terug begon ik ook zelf filmpjes te maken, iets waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kon. Meer dan in bloggen zelfs.

Die verandering zie ik over heel de blogwereld gebeuren. Bloggers beginnen stilaan allemaal filmpjes te maken. Eerst met de bedoeling om hun blog te versterken, later nemen die filmpjes het volledig over en laten ze hun blog meer en meer achterwege. Het maken van filmpjes is iets dat ikzelf ook enorm leuk vind. Het editen van een filmpje vond ik op een bepaald moment zelfs leuker dan het schrijven van een artikel. Gek hé, na 2 jaar bloggen? Toch zal ik mijn blog niet zo snel opgeven. Het schrijven van artikels vind ik daarvoor nog altijd te leuk. Ik merk wel dat andere bloggers het wel beginnen opgeven of het moeilijk krijgen om het bloggen vol te houden. Ik zie meer en meer bloggers overschakelen op Youtube en ook het publiek lijkt video's leuker te vinden om te kijken.

Ligt het aan mij of is jullie het ook opgevallen dat het stil is in de blogwereld?

Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies


CONVERSATION

15 reacties:

 1. Heel apart ik had weken geleden ook iedere dag duizende bezoekers en opeens nog maar rond de 600 per dag (weer hetzelfde als voordat het storm liep) het is rustiger daarom ben ik blij dat ik nog youtube erbij heb!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hé, het valt mij dus niet alleen op. Een geluk dat je ook nog een succesvol youtube kanaal hebt inderdaad!

   Delete
 2. Ik vind dat vooral de verschuiving naar social media opvallend is. Microblogging lijkt wel de toekomst. Mensen scrollen liever door een Instagram dan echt een blogpost te lezen. Beetje afwachten wat de toekomst brengt zeker. Ik blijf alleszins verder bloggen ;)

  Liefs,
  Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, dat is waar! Dat begint ook op te vallen dat mensen vooral beginnen inzetten op Instagram, lijkt echt populairder te worden met de dag!

   Delete
 3. Klopt helemaal dat er meer filmpjes worden gekeken én gemaakt natuurlijk. Ik lees zelf nog steeds liever blogposts, kan heel snel een artikel scannen en er de nodige info uit halen, waar je met een filmpje kijken toch al snel 10 min bezig bent. Wat bloggen betreft zie je inderdaad meer microblogs en veel mensen bloggen ook op facebook. Ik ben benieuwd of de trend nog verder zal doorzetten of het maar een fase is.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Microblogs zijn inderdaad heel trending! Ik ben ook wel eens benieuwd, maar ik vermoed dat de lange artikels van vroeger toch niet meer zullen terugkomen.

   Delete
 4. Ja denk dat Youtube inderdaad steeds belangrijker wordt. En instagram. Zelf zit ik er ook over na te denken om filmpjes te gaan maken, maar met het bloggen ga ik ook zeker door!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Je kan het zeker proberen! Ik ben zelf ook begonnen met filmpjes maken en vind het even leuk als artikels schrijven :-)

   Delete
 5. Ik denk dat de blogs zelf inderdaad meer op de achtergrond aan het geraken zijn en video's en instagramsnaps het aan het overnemen zijn. Maar zelf zal ik altijd blogs blijven lezen, het lukt nu eenmaal niet altijd om een filmpje te kijken (onderweg, even snel op het werk haha) en dan is een geschreven tekst met foto's toch veel handiger!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat is waar! Al merk ik toch aan mezelf dat een filmpje kijken minder 'inspanning' kost dan een heel artikel te lezen :-)

   Delete
 6. Ik merk wel dat niet alle bloggers het volhouden en dat er steeds meer kortere artikels online komen. Dat laatste doe ik ook wel vaker gewoon omdat ik merk dat lange artikels niet helemaal gelezen worden. Ik blijf nog steeds heel graag bloggen :) al kijk ik ook graag naar YouTube video's en hoop ik me daar ook wat meer op te kunnen focussen alleen is het allemaal zo moeilijk combineerbaar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inderdaad! Kortere artikeltjes en Youtube worden steeds populairder :-)

   Delete
 7. Helemaal mee akkoord :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het ligt dus niet alleen aan mij dan :-) Dankjewel Céline!

   Delete
 8. Anonymous2/26/2016

  Ik geloof wel dat de blog is aan het wegzakken qua lezen en comment. Dat youtube plaats inneemt van blog, zie ik dat ook gebeuren, wel vind ik het soms jammer, omdat ik wil graag lezen op een blog, niet alleen film kijken maar de combinatie daarvan vind ik dan wel goed.

  ReplyDelete

Double tap