Temptation Island: mijn mening

Temptation Island… Misschien wel één van de meest besproken tv-programma's op deze moment. Wekenlang keek half Vlaanderen uit naar de eerste aflevering, hopend op een wekelijks uurtje sensatie. De vorige edities was ik niet echt mee met heel de TI-hype, maar dit jaar was ik ook wel nieuwsgierig hoe het programma zou verlopen. Zie hier, mijn mening na het zien van de eerste drie afleveringen.


Langs de ene kant is het programma gewéldig. Een uurtje verstand op nul zetten, kijken naar dronken mensen die elkaar bedreigen en luidop lachen met domme uitspraken. Sensatie, sensatie, sensatie. Woensdagavond is dan ook mijn guilty-pleasure avondje. Langs de andere kant vind ik dit het meest domme programma ooit uitgevonden. Als je nadenkt over de bedoeling van dit programma, kan ik echt niet begrijpen waarom mensen hieraan willen meedoen. Als je gelukkig bent in je relatie, moet je je relatie toch niet op het spel zetten?

Langs de ene kant wil ik de deelnemers bedanken om ervoor te zorgen dat wij volledig kunnen ontspannen op woensdagavond. Langs de andere kant vind ik het gewoon beschamend dat ze zich hebben ingeschreven en voor heel Vlaanderen zo op tv willen komen. Na zo'n programma moet je als koppel al héél sterk in je schoenen staan om je goede reputatie te behouden. Ook moet je geluk hebben met de programmamakers: zij bepalen hoe je overkomt bij het publiek en in welke context jouw uitspraken gebruikt worden.

Langs de ene kant heb ik respect voor de meisjes die laten zien dat zij (tot nu toe) trouw kunnen zijn aan hun vriend terwijl ze alle dagen verleid worden door 10 vrijgezellen. Langs de andere kant walg ik dan weer van de mannen waarvan de helft al gezwicht is na twee dagen. Hoe erg is dat eigenlijk? Als je na twee dagen apart je partner al bedriegt, dan zegt dit al genoeg over die persoon en over hun relatie. Zeker omdat het uitgebreid op televisie wordt getoond en de media extra de nadruk legt op het vreemdgaan van de mannen.

Conclusie: Temptation Island geeft mij elke week weer een driedubbel gevoel. Het maakt me ontspannen door naar hersenloze tv te kijken, enorm kwaad door het zien van mannen die na twee dagen al vreemdgaan én ook wantrouwig tegenover mannen in het algemeen. Wie weet wat er de komende weken nog zal gebeuren op het eiland, maar Temptation Island bewijst in mijn ogen nog maar eens hoe ontrouw mannen kunnen zijn. Pas op, niet alle vrouwen zijn engeltjes, maar toch bevestigt dit soort programma's nog maar eens het cliché over mannen.

Wat vind jij van Temptation Island?

Don't forget to love & smile today!
Love, AnneliesCONVERSATION

6 reacties:

 1. Anonymous2/20/2016

  Ik had jaren geleden dit programma gekeken en nu deze nieuwsaflevering. Ik zelf denk dat het best wel een grappig en een confronterend programma is. Waar ik denk dat sommige niet eens moeite doen om aan hun partner te denken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inderdaad! Het is zowel grappig als confronterend, daarom dat ik er zo'n dubbel gevoel heb dit programma!

   Delete
 2. Ik heb de eerste aflevering gezien, maar ben gestopt met kijken, net vanwege dat driedubbel gevoel ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kan ik goed begrijpen! Ik weet niet of ik deze week nog ga kijken. Dankjewel Céline!

   Delete
 3. Het is niet echt mijn progamma ;) maar wel leuk om dit te lezen ! haha :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Begrijp ik zeker en vast! Na de eerste afleveringen ben ik eerder kwaad dan geamuseerd :D Dankjewel!

   Delete

Double tap