Tutu Chic 'Ladyboss' CollectionDe meest girly, roze, opvallende, but stylish merk ever? Tutu Chic is de eerste waar ik dan aan denk. De nieuwe very fashionable Tutu Chic collectie kreeg de naam 'Ladyboss'. Als inspiratiebron voor deze chique, maar tegelijkertijd speelse najaarscollectie liet ontwerpster Freya Poppe, bekend geworden door het programma Pink Ambition, zich inspireren door de ambitieuze carrièrevrouw. Een vrouw die weet wat ze wil, haar mannetje kan staan en dit combineert met een onberispelijke stijl en - uiteraard - een gezonde dosis Tutu Chic glitter & glamour! 


De drijvende kracht achter het merk Tutu Chic is ontwerpster Freya Poppe. Vanwege haar familienaam en de roze wereld waarin ze vertoeft, wordt Freya ook weleens met "Poppy" aangesproken. Haar vrolijke levensstijl, fascinatie voor mode en de kleur roze betekenden het startschot van Tutu Chic.


Zoals elke collectie is ook 'Ladyboss' speels en vrolijk, hoewel dit keer op een meer volwassen - business chic - manier. De Tutu Chic ladyboss ziet er zelfverzekerd uit in haar kokerrok, sparkly in haar broek met sequins en geraffineerd in haar Little Black Dress met parelketting en wit kraagje.


Qua kleurenpalet is de Ladyboss collectie wat zakelijker en meer winters getint dan we gewoon zijn van het Belgische modemerk, maar desondanks houdt Tutu Chic het luchtig en speels door een gezonde portie humor te integreren in de collectie. We zien leuke prints, originele opschriften, opvallende materialen en typische kenmerken van de working lady die uitvergroot en uit hun context gelicht worden, zoals de gigantische parelketting bevestigd op een eenvoudige grijze sweater of stijlvolle jurk. Grote bollen in de plaats van parels, voor een vrouw met ballen!


De ludieke prints binnen de collectie werden bovendien stuk voor stuk in-house ontworpen. De Legally Blonde-print toont een grijze massa met centraal een blond meisje in het roze. De Ladyboss-print bestaat uit een reeks handgetekende popjes, gekleed in items uit de collectie. Tot slot de roze Pink Hands-print met gemanicuurde handjes die reiken naar een smartphone of make-up setje.


De foto's van deze Ladyboss collectie zijn prachtig en de achtergronden passen gewoon perfect bij de outfits. Hoewel ik niet meteen een voorstander ben van pink all the way, zitten er zeker wel enkele stuks tussen die mogen getransporteerd worden naar mijn kleerkast. Now please!


De Tutu Chic Ladyboss collectie is o.a. verkrijgbaar bij de gloednieuwe Tutu Chic Boutique in Antwerpen of bij enkele geselecteerde boetieks in België. Ook online zijn de items verkrijgbaar, dus geen excuus om niet even een kijkje te nemen op de webshop!

Welk item zou jij graag in je kleerkast willen?

Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies


CONVERSATION

1 reacties:

Double tap