Werken: hoe bevalt het me?

Het is een tijdje stil geweest hier op Love & Laughter… Okay, I admit, misschien wel heel stil. De stap van student naar werknemer heeft mijn wereld eventjes op zijn kop gezet. Don't get me wrong, ik ben echt heel blij dat ik mijn diploma heb gehaald en daar nu eindelijk de vruchten van kan plukken. Als ik moet antwoorden op de vraag 'Mis je je studententijd nog niet?', kan ik snel antwoorden. Neen, ik mis dat zeker nog niet.Eind januari was ik na 4,5 jaar ein-de-lijk de trotse eigenaar van mijn masterdiploma Communicatiewetenschappen. Al die nachten blokken en veel bloed, zweet en tranen tijdens het schrijven van mijn thesis waren dan toch niet voor niets. Het was vrij snel duidelijk dat ik geen tweede opleiding wou volgen. Eén opleiding aan de universiteit was voor mij genoeg om niet meer achter de schoolbanken te willen kruipen. En eerlijk gezegd, ben ik ook helemaal niet jaloers op de studenten die nu opnieuw aan hun schooljaar zijn begonnen. Ik ben vooral heel blij dat ik mezelf heb kunnen bewijzen en toch mijn masterdiploma heb behaald en daarna van de eerste keer een geweldige job heb gevonden.

Een foto die is geplaatst door Annelies Liliane Carlos (@annelies_dp) op

Na het behalen van je diploma denk je dat je de wereld aankan. Dat meerdere bedrijven op jou zitten te wachten en je met open armen zullen ontvangen. Was ik even verkeerd… Met goede moed begin je na enkele weken - want de eerste weken wil je vooral nog even kunnen genieten vooraleer het werkleven begint - met de zoektocht naar een passende job. Na het schrijven van 10 motivatiebrieven en het reageren op verschillende zoekertjes, denk je wel dat zeker één van de 10 bedrijven je zal terugsturen. Of toch niet. Dagen, weken, maanden gaan voorbij zonder antwoord van één van de 10 bedrijven. Om toch niet te blijven wachten, zoek je opnieuw naar andere jobaanbiedingen en ook daarvan krijg je vaak weinig of geen antwoord.

Een foto die is geplaatst door Annelies Liliane Carlos (@annelies_dp) op

Het zoeken naar een job is vaak een lange weg van frustratie. Tijdens mijn zoektocht schreef ik al een artikel over hoe ik me toen voelde. Ik was dan ook enorm blij toen hier een einde aan werd gemaakt. Eind mei werd mijn contract getekend en sindsdien ben ik er nog steeds van overtuigd dat dit meteen mijn droomjob is. Dit is waarvoor ik 4,5 jaar gestudeerd heb aan de universiteit. Ik wou een job waarin ik heel veel verschillende taken kreeg, en dat heb ik ook. Ik wou een job waarin ik zelf het initiatief kon nemen en ideeën mocht voorstellen, en dat kan ik nu ook.

Een foto die is geplaatst door Annelies Liliane Carlos (@annelies_dp) op

Het enige waar ik enorm aan moet wennen zijn de lange dagen en de weinige vrije tijd die je nog hebt vanaf je werkt. 's Morgensvroeg ben ik al uit de veren en 's avonds laat ben ik pas thuis. Dan heb ik net genoeg tijd om nog te eten, mezelf klaar te maken voor de volgende dag en dan is het alweer tijd om te slapen. Zaterdag is dan ook de drukste dag van de week waarop ik alles plan waarvoor ik in de week geen tijd had. But hey, still loving my job! Ik leer elke dag enorm veel bij en voel mezelf ook dag na dag groeien.

Hoe ervaarde jij de eerste maanden dat je werkte?

Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies

CONVERSATION

0 reacties:

Post a Comment

Double tap