Persoonlijk: onze eigen woonst!

EIN-DE-LIJK is het zover... Na maandenlang het internet te doorzoeken, urenlang rond te rijden en verschillende huizen en appartementen te bezoeken is het eindelijk zover... Onze eigen woonst is een feit! Meer dan een jaar lang zochten we naar iets gepast, iets waar je je goed bij voelt en waar we onszelf zagen wonen. Geen gemakkelijke zoektocht als je het mij vraagt... En zeker niet als je al heel je leven - 23 jaar lang! - in hetzelfde huis hebt gewoond.


Het is by far de grootste stap die ik in mijn leven tot nu toe heb gezet. Het kopen van een eigen woning is dan ook heel stressvol en het brengt veel zorgen met zich mee. Althans, bij ons ging het niet allemaal van een leien dakje. Pas na anderhalve maand stressen was eindelijk alles in orde en konden we zeker zijn van ons eigen stekje. Nu kunnen we eindelijk beginnen met het kopen van meubelen en kunnen we stilaan uitkijken naar de moment dat we erin trekken. Natuurlijk denken we nu al na over zoveel dingen waar we nog geen ervaring met hebben. Hoe zorg je voor internet? Bij wie moet je aankloppen om je verzekeringen in orde te brengen? Wie kies je als elektriciteitsleverancier? Duizend-en-één vragen waar je voordien nooit bij hebt stilgestaan, omdat je ouders dit alles voor jou hebben geregeld. Pas van zodra je zelf alleen woont, besef je aan hoeveel verschillende dingen je ouders dagelijks moeten denken. 


In combinatie met mijn job waren het de laatste tijd dan ook vermoeiende, stresserende weken. Weinig slaap, vermoeiende werkdagen en ellenlange to-do-lijstjes in het weekend zorgden voor weinig vrije tijd. Ik vraag me nu dan ook al af hoe mensen naast hun fulltime job ook nog het huishouden kunnen runnen. En dan denk ik nog niet eens aan kinderen die ook veel tijd van je vragen. Soms overweeg ik dan wel eens om een poetsvrouw in te schakelen om mij later een beetje te helpen in het huishouden. Het is een luxe, maar het is zeker welkom als je een fulltime job hebt. Zelf ben ik al heel mijn leven gewend om thuis wekelijks een poetshulp over de vloer te hebben. Elke keer is het huis nadien zo ordelijk en proper, dat ik altijd zelf ook een poetshulp wilde hebben. Natuurlijk blijft het een extra kost die je evengoed zou kunnen uitsparen als je zelf wekelijks het hele huis kunt schoonmaken. 
Toch zou het wel handig zijn om zo af en toe een poetshulp te kunnen inschakelen als je huis een chaos wordt en je echt geen tijd vindt om zelf met een stofzuiger en een dweil rond te gaan. Jammer genoeg moet je bij een poetsbureau in België op regelmatige basis een poetshulp laten komen en kan je dat niet sporadisch aanvragen. In Amerika staan ze hiermee al een beetje verder, aangezien ze daar gebruik kunnen maken van Handy.com. Handy is een handige website waar je op een zelfgekozen datum en uur een cleaning lady of handyman kunt laten langskomen. Zelfs als je je op donderdag realiseert dat je zaterdag bezoek verwacht, kan je voor vrijdag nog een poetshulp laten komen. Je kan zelfs iemand laten komen die je lamp komt vervangen of je TV komt ophangen. Handy, right?!

Poets jij zelf of laat je ook een poetshulp komen?

Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies


CONVERSATION

0 reacties:

Post a Comment

Double tap