5 tips om te verhuizen zonder stress

Voor wie mijn blog de laatste weken een beetje in het oog hield, had het al stilaan door. Ja hoor, ik zit middenin de verhuis naar mijn eigen woning. Komende week gaan we verhuizen en komt er eindelijk een einde aan de wekenlange renovatie. De gedachte om 'eventjes een vloer uit te breken' viel toch vermoeiender uit dan verwacht en ook alles voorzien van een nieuw likje verf viel toch minder goed mee dan verwacht. Dat allemaal met de nodige tegenslagen, want ja, niet alles gaat van een leien dakje wanneer je verhuist. Nu ik al een tijdje bezig ben met verhuizen en renoveren, heb ik hierbij enkele tips die je maar beter even kan doornemen als jij binnenkort ook van plan bent 'even' te verhuizen...

Begin op tijd

Bij verhuizen komt er veel, maar dan ook echt veel kijken... Er zijn 101 dingen waar je mee te maken krijgt, waar ik absoluut niet aan dacht toen ik tekende voor mijn eigen woning. Je moet aan zoveel dingen denken waardoor je hoofd soms wel eens op ontploffen staat. Er komt plots heel wat op je af en dan kan je alle hulp wel gebruiken. Mijn numéro uno tip is dan ook om op tijd te beginnen. Wacht niet tot het laatste moment om alles in te pakken in dozen, als je de dag erna wil verhuizen. Dan kom je zeker en vast in tijdsnood. Begin desnoods al enkele maanden op voorhand en zorg ervoor dat je de weken voor de verhuis al af en toe spullen naar je nieuwe woonst brengt. Dat zorgt ervoor dat je al heel wat minder verhuisdozen hoeft mee te sleuren op de dag van de verhuis.

Maak een to do-lijstje

Tip 2 is écht zo belangrijk: maak een duidelijk en haalbaar to do-lijstje. Gelukkig moesten wij niet zo veel renoveren, maar toch zijn er telbaar kleine werkjes die de kop op steken tijdens de renovatiewerken. Maak naast een to do-lijstje meteen ook een tijdschema waarin je plant welke dagen je wat wil doen. Hou rekening met verf die 24 uur moet drogen, met wanneer de winkels open zijn om het gerief te kopen dat je nodig hebt,... Goed op voorhand alles plannen is noodzakelijk als je je verhuis minder stressvol wil maken.

Zorg altijd voor een reserve

Hoe goed je je best ook doet, renoveren en verhuizen zal altijd duurder uitkomen dan verwacht. Ook bij ons was dit het geval. Zorg dus dat je altijd een reserve op je bankrekening hebt staan voor onverwachte kosten. Een pot verf, enkele lichtschakelaars, een nieuwe ijskast, een nieuwe vloer... Alles kost je al snel enkele duizenden euro's meer. Tijdens het renoveren kan je nog altijd op enkele mankementen vallen die je tijdens de koop nog niet had gezien. Voorzie dus altijd nog een klein spaarpotje voor in zo'n geval.

Hou alles goed bij

Tijdens het verhuizen en zeker tijdens het renoveren zal je winkels als Gamma, Hubo, Brico... Héél goed leren kennen. Plots moet je zelf tussen de rekken zoeken naar een geschikte verfrol, de perfecte verf, een gekleurde lijm of goede afplaktape. Geen makkie als je daarvoor nog nooit in één van deze winkels geweest was. Je zal dan ook meerdere keren een bezoekje brengen aan deze DIY-winkels, maar daarbij is het belangrijk om alle rekeningen goed bij te houden. Ga zorgvuldig om met je uitgaven en hou alle acties goed in de gaten want dergelijke winkels houden wekelijks nieuwe acties waar je wel eens goed gebruik van kan maken!

Be social

Praat met je nieuwe buren en verken de omgeving waar je gaat wonen. Daarvan kan je al heel veel bijleren. Daarbij is het ook belangrijk altijd goed overeen te komen met je buren. Beter een goede buur dan een verre vriend, toch?

Wat is jouw grootste tip bij het verhuizen?

Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies


CONVERSATION

0 reacties:

Post a Comment

Double tap