Dit is de meest gekozen huwelijksbestemming


Oké, trouwen is misschien nog wel heel ver weg voor mij, maar dromen mag altijd, toch? Ook al is dit pas voor over een paar jaar, toch denk ik vaak - zoals de meeste meisjes wel denk ik - aan die ene speciale dag die mij in de toekomst nog te wachten staat. Meestal denk ik dan meteen aan het huwelijksaanzoek, mijn trouwkleed en de huwelijksreis. Ook al is dit allemaal nog één groot vraagteken voor mij, toch doe ik daar graag nu al inspiratie over op. Mijn trouwkleed is zo goed als beslist in mijn hoofd en de droombestemming van de huwelijksreis zal nog een moeilijke keuze worden, maar het huwelijksaanzoek is echt wel één groot vraagteken.


Thailand blijkt alvast een ideale bestemming te zijn om te huwen volgens the Annual Destination Wedding Planners Congress. Tijdens de koude wintermaanden trekken jaarlijks zo’n 2 miljoen toeristen naar Thailand. Voor heel wat koppels de ideale gelegenheid om hun geliefde ten huwelijk te vragen. Met zijn verschillende romantische bestemmingen is Thailand dan ook de ideale locatie voor huwelijksaanzoeken, trouwfoto’s en huwelijksreizen. Niet verrassend dus dat het land eind 2016 zelfs verkozen werd tot nummer één huwelijkslocatie in Azië.


Daarom hier de 5 meest romantische locaties in Thailand even op een rijtje:

1. Sukhothai
Een van de minst bekende, maar steeds populairder wordende huwelijksbestemmingen is Sukhothai. De regio in het noorden van Thailand combineert historische en culturele romantiek met een vleugje archeologische flair. De hoofdstad van het vroegere Koninkrijk Sukhothai is bovendien makkelijk bereikbaar dankzij de lokale luchthaven.
2. Chiang Mai en Chiang Rai
Nog meer in het noorden vind je Chiang Mai en Chiang Rai. Daar worden huwelijken georganiseerd volgens de traditionele Thaise Lanna stijl die volledig in het teken staat van zelfredzaamheid. De handen van de bruid en de bruidegom worden samengebonden en in de Bai Sri kommetjes worden muntstukken geplaatst om voorspoed voor het nieuwe paar te verzekeren. Dat klink misschien niet superromantisch maar wacht tot je de locatie ziet. Wat dacht je van een bruiloft tussen rijstvelden, omgeven door bergtoppen?
3. Bangkok en Hua Hin
Voor een urban wedding moet je in Bangkok zijn. De talrijke luxehotels in de Thaise hoofdstad vormen de ideale setting voor een huwelijk in een wereldstad. Bovendien bieden ze in het laagseizoen (mei-oktober) package deals aan. Nagenieten van je bruiloft kan je in het nabijgelegen Hua Hin. De oudste badplaats van Thailand is door haar ligging, mooie gebouwen en gemoedelijke sfeer een aanrader voor een relaxte huwelijksreis.
4. Phuket en Krabi
Voel je toch meer voor een huwelijksfeest op het strand? Dan is het zuiden van Thailand waarschijnlijk echt iets voor jou. Van azuurblauw zeewater tot witte stranden en idyllische eilanden, Phuket heeft het allemaal. De luchthaven is een van de drukste provinciale luchthavens van Thailand waardoor de regio makkelijk te bereiken is. Ook het mooie Khao Lak ten noorden van Phuket en de indrukwekkende kalkstenen kliffen van Krabi zijn erg romantische en populaire locaties voor huwelijken.
5. Ko Samui
Ook in het Zuidoosten van Thailand zijn er prachtige eilanden te vinden. Naast de regio rond Phuket is ook Ko Samui een populaire locatie voor geliefden die in de schaduw van een palmboom in het huwelijksbootje willen stappen. Samen met Ko Samui zijn ook Ko Tao en Ko Phangan, die deel uitmaken van dezelfde eilandengroep, een ideale setting voor koppels die hun ja-woord willen geven in een romantisch maar exotisch paradijs.

Wat is jouw droombestemming als huwelijksreis?

Don’t forget to love & smile today!
Love, Annelies

CONVERSATION

0 reacties:

Post a Comment

Double tap