Mijn 5 blogdoelen voor 2018


Zo, nu het nieuwe jaar er zit aan te komen, vind ik het wel eens tijd om na te denken over wat ik in 2018 wil bereiken met mijn blog. Nu ik intussen 4,5 jaar geleden mijn eerste artikeltje online gooide, zou ik graag enkele duidelijke doelen willen stellen en nadenken over welke kant ik nu eigenlijk op wil. Sinds het begin blog ik over de dingen die ikzelf leuk en interessant vind en dat blijft vooral het belangrijkste doel van Love & Laughter. Maar wat zou ik graag willen bereiken het komende jaar? En welke veranderingen gaan jullie waarschijnlijk opmerken?

New year, new blog

Misschien zal het niet meteen voor de eerste week van januari zijn, maar de komende maanden zou ik Love & Laughter graag in een nieuw jasje willen steken. Doorheen de jaren zijn er al enkele make-overs de revue gepasseerd, maar ik blijf steeds op zoek naar dé juiste lay-out voor Love & Laughter. Zelf vind ik het allerminst makkelijk om een uitstraling te vinden die én mooi én aantrekkelijk én overzichtelijk én klassevol is. Ook een lay-out vinden die voor jaren goed is, blijkt een moeilijke opdracht te zijn. Waarschijnlijk ga ik op zoek naar een klassiekere, witte, strakke format maar wat het precies wordt, is ook voor mij nog steeds een verrassing.

Professionelere tools

Visitekaartjes zitten standaard in mijn handtas, maar deze zullen zeker een update kunnen gebruiken zodra Love & Laughter 2.0 online staat. Een aangepast businesskaartje komt toch weer een stuk professioneler over wanneer je netwerkt met bedrijven. Daarnaast wil ik ook werken aan een goede mediakit. De laatste maanden kan je niet meer zonder een originele mediakit waarmee je met een A4'tje exact weergeeft waar jij en je blog voor staan. Een uitgebreid businesskaartje dat je zo kan doorsturen wanneer een bedrijf of merk interesse toont in een samenwerking. Het maken van een mediakit staat dan ook met stip op nummer 1 van mijn blog to-do-lijstje. 

Donderdag = uploaddag

Zowel voor jezelf als voor je lezers is het oh zo belangrijk om een duidelijk uploadschema te hebben dat je dan ook werkelijk volgt. Zo weten je lezers wanneer ze iets nieuws kunnen verwachten op je blog én weet je ook wanneer een nieuwe deadline eraan komt. In het begin kon ik het redden om elke dag een artikeltje te tikken, maar dat is alweer lang verleden tijd. Nu ik fulltime werk, lukt het me nauwelijks om 1 artikeltje per week online te zetten. Toch doe ik elke week m'n best om donderdag als uploaddag te houden. Eén artikeltje per week is niet veel, maar het is beter dan niets. Door de combinatie met een fulltime job, lukt meer me jammer genoeg niet. In 2018 zal dit nog zo blijven, maar wil ik ervoor zorgen dat er echt élke donderdag iets online staat.

Social media

Samenhangend met mijn blog heb ik natuurlijk ook een instagramprofiel waar ik dagelijks mee bezig ben. Daar kan je wel elke dag nieuwe content terugvinden, aangezien ik makkelijk onderweg even een foto kan uploaden. Eén van mijn doelstellingen in 2018 is om mijn social media meer te linken met mijn blog om zo een groter publiek te bereiken. Zowel instagram als twitter zijn mijn meest gebruikte social media waarop ik meer artikeltjes zou willen delen. Social media kunnen heel belangrijk zijn voor je blog als je deze goed inzet. Iets om over na te denken in 2018!

Spread the love!

Tijd vrijmaken om andere blogs te bezoeken en daar inspiratie op te doen is iets wat me in 2017 helaas maar enkele keren is gelukt. Het drukke leven zorgt ervoor dat ik al moeite heb om mijn eigen blog te onderhouden, laat staan ook nog geregeld langs te gaan bij andere collega's. Toch vind ik dit altijd heel inspirerend en lees ik graag wat anderen schrijven. Echt de tijd nemen om een artikel te lezen en dan een antwoordje te schrijven is zowel leuk voor de blogger als voor jezelf als zij dan ook op haar beurt eens langskomt bij jou. 

Dit zijn maar enkele doelen die ik mezelf stel voor het nieuwe jaar want daarnaast wil ik me meer verdiepen in SEO, kwalitatief mooiere foto's maken, enz. Love & Laughter zal ook meer gevuld worden met persoonlijke artikeltjes, aangezien ik deze het liefste lees bij andere bloggers.

Ik wens jullie alvast een geweldig eindejaar & een goede gezondheid in 2018!

Veel liefs, Annelies


CONVERSATION

0 reacties:

Post a Comment

Double tap