De juiste bikini voor jouw figuur


Wat verlang ik nog meer naar de zomer nu we enkele zomerse dagen in april achter de rug hebben. De bikini's en strandkleedjes konden even terug van onder het stof gehaald worden om te genieten van de eerste warme dagen van het jaar. Meteen stond ik terug voor het jaarlijkse dilemma: welke bikini is het meest flatterend bij mijn figuur en welke kan ik beter niet meer dragen? Aangezien ik vast niet de enige vrouw ben die dit een moeilijke opdracht vind, helpt Hunkemöller ons graag een eindje op weg!


Dankzij hun bikini stijlgids kan je beter uitmaken welke bikini nu eigenlijk het beste bij jouw lichaamsfiguur past. Zij hebben gekeken naar de 5 bekendste en meest voorkomende lichaamsfiguren. Natuurlijk zijn dit slechts tips en ben je niet verplicht om je aan deze stijlgids te houden. Het belangrijkste blijft nog steeds dat je iets draag waar je je goed bij voelt op het strand of aan het zwembad!


Hour glass


Wanneer je een smalle taille, bredere heupen maar ook stevige schouders hebt, spreek je van een zandloperfiguur. Dit is vaak de lichaamsbouw die veel vrouwen nastreven door de vrouwelijke vormen. Zij kunnen makkelijk de nadruk leggen op hun fijne taille en hun mooie schouders dankzij een mooie haltertop. Vrouwen met een zwaardere boezem kiezen best voor een bikinitop met een beugel voor een goede ondersteuning.

Inverted triangle


Een V-silhouet typeert zich aan bredere schouders dan heupen en aan een vollere bovenkant dan onderkant. Om je figuur meer in balans te krijgen, leg je best de nadruk op je broekje door te kiezen voor een fel bikinibroekje met eventueel extra franjes.


Round (apple)


Zijn je benen smal en heb je een kort, voller bovenlichaam? Yes, that's me! Een lager uitgesneden bikinibroekje verlengt je bovenlichaam en met een high-waist bikinibroekje kan je dan weer je buikje verhullen. Ook een badpak of tankini met plooien rond de taille kunnen je buikje wat meer bedekken als je dat wilt.


Straight


Als je een 'rechte' bouw hebt en m.a.w. smal gebouwd bent met subtiele rondingen, kan je spreken van een sportief figuur. Vrouwen met dit figuur kunnen hun lichaam wat meer vorm geven door te kiezen voor ruches, franjes en prints om wat meer volume te creëren. Kleine tip: kies voor een bikinibroekje met touwtjes aan de zijkant. Dit laat je heupen breder lijken!Pear 

Vrouwen met een smalle taille, met vollere billen en waarbij de heupen breder zijn dan de schouders, hebben een zogenaamd peer figuur. Voor meer nadruk te leggen op hun bovenlichaam kan je best kiezen voor een strapless bandeau bikini of een kleurrijke top. Hierdoor laat je je schouders breder lijken. Wil je dan weer minder nadruk op je volle billen? Kies dan voor een broekje met een hoge taille dat je heupen optisch smaller doet lijken.Zoals je ziet heeft Hunkemöller deze zomer weer voor ieder wat wils. Neem zeker eens een kijken op hun website of ga eens langs in de winkel!

Don't forget to love & smile today!
Love, Annelies


CONVERSATION

0 reacties:

Post a Comment

Double tap